Fasáda koníren prokoukla

novynový příspěvek

Jiné řešení - Dalibor Kašpar ml. (19:27 03.04.2010) odpovedet odpovědět

Proč se na hrany jednoduše nepoužijí zábrany proti ptactvu (např. hroty)? Viděl jsem to již na mnoha budovách, esteticky to nijak neruší a je to naprosto účinné...

Re: Jiné řešení - J.Z. (10:51 06.04.2010) odpovedet odpovědět

I hroty někdy nepomůžou.Židovská sinagoga na Koláčkovém náměstí je má a několikrát jsem viděl,že to holubům nevadí.

Re: Jiné řešení - BaF (10:47 04.04.2010) odpovedet odpovědět

Kostel je tuším má instalovány. Přesto jsou pod sloupy spousty holubích pozdravů. Jenomže to je jedno místo, jak by vypadala zeď něbo střechy poseté spoustou bodlin si představit nedovedu.

Holubi - Aleš Šilhánek (10:49 03.04.2010) odpovedet odpovědět

Také já tento problém citlivě vnímám a podal jsem proto před krátkým časem podnět na RM k řešení, protože znečišťují nejen zámek, ale i kostel, a dle mého soudu problém narůstá s jejich extrémním rozmnožením. Určité operativní opatření RM přijala, ale není to opravdu jednoduché... Nepochybně se mohou ozvat ochránci přírody, popř. další, kteří se na tento problém dívají z jiného úhlu.

Re: Holubi - Navrátil Petr (09:49 05.04.2010) odpovedet odpovědět

Považuji se také za ochránce přírody, ale dívám se na "přemnožení" holubů stejně jako vy. Myslím, že se za řešením problematiky spíše ukrývají problémy jiné. Přemnožení kteréhokoliv živočicha je dáno potravní nabídkou, která v tu dobu je k dispozici/např. kormorán-přerybněné vodní nádrže člověkem, opačně koroptve trpí nedostatkem pestré živočišné potravy likvidované velkoplošným zemědělstvím.../Holub nemá v této době mnoho nepřátel (sovy-nejsou,sokoli-nejsou,jestřábi-nejsou...). Má ale naopak širokou potravní nabídku, kterou jim člověk předkládá(převládající zemědělské plodiny této doby jako obilí, kukuřice, řepka a slunečnice). Můžeme dávat hroty okolo celého zámku ale holub si vyhnízdí někde jinde. Např na Husové, Palačáku, Brněnské a jinde a to třeba i 3x za rok. Má od nás totiž dostatek potravy a nikdo jej při ní neruší. Takže je třeba se i na holuby dívat v širších souvislostech, ale na to zde není prostor...

Re: Holubi - Aleš Šilhánek (05:52 08.04.2010) odpovedet odpovědět

Petře, souhlasím s Tebou, je to zřejmě pravá příšina přemnožení holubů. Jenže pořád jaksi nemáme řešení, co s tím udělat, aby tento trend se všemi dopady a důsledky nepokračoval...

Re: Holubi - (20:03 04.04.2010) odpovedet odpovědět

Když si vzpomenu, jak se dá "skvěle projít" po chodníku kolem školy, zvláště úsek kolem staré tělocvičny naproti kostelu, tak mám podobné pocity. Zvlášť, když trochu zapršelo, tak to tam byl vždycky zážitek - i na zlomení nohy.

holubi - Sluníčko (09:00 03.04.2010) odpovedet odpovědět

Asi by měla proběhnout nějaká regulace holubů...jinak fasáda je nyní krásně čistá!

Ad holubi - Nomis (20:20 02.04.2010) odpovedet odpovědět

Myslím že je pomalu na čase rozjet nějakou hromadnou likvidaci holubů. Třeba to na čas pomůže. Když se občas podívám na střechu kostela nebi protilehlé školy, tak mám pocit že za chvíli začne úvodní scéna Hitchcockových Ptáků.... Jinak tak očista fasády se podařila. Ani jsem, netušil, že se dělala omyvatelná.

Re: Ad holubi - Ilča (18:16 05.04.2010) odpovedet odpovědět

tak natočíme ve Slavkově horor, at se holubi zúročí. Budou volby, tak by mohli naši politikové taky něco hororového zahrát
zavřít

Předmět:
Jméno:
Zpráva:
  Tento validační kód
vepište do kolonky níže.
Validační kód:

Zpět

webdesign: Jaytech